24-05-2021
Eerbetoon met laserprojectie voor Duncan Laurence op De Zalmhaven

Eerbetoon met laserprojectie voor Duncan Laurence op De Zalmhaven

Duncan Laurence werd zaterdag en zondag geƫerd met een bijzondere laserprojectie op De Zalmhaven. De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 kon zaterdagavond niet aanwezig zijn bij de finale vanwege een coronabesmetting. Als hart onder de riem stond op de toren immens groot 'We love Duncan' geprojecteerd.

"Je moet als zakenman eigenlijk niet emotioneel zijn, maar dit vond ik wel heel sneu", zegt Michel Povée van Resal Lasers. Zijn bedrijf verzorgt dit jaar de lasertechniek op het Songfestival, zoals bij het openingsoptreden van Laurence in de eerste halve finale afgelopen dinsdag. Toen Povée donderdag hoorde dat de zanger er op de grote avond niet bij kan zijn, moést hij naar eigen zeggen wel iets doen.

Hoewel het project oogt alsof er weken planning aan voorafging, ontstond het idee spontaan tijdens zijn autorit naar huis vanuit Ahoy. Povée zocht contact met de kunstmakers van het bedrijf Mothership, die eerder deze week al een lichtshow rond de Erasmusbrug realiseerden. Ze kwamen al gauw uit bij de Zalmhaventoren.

Een bewoner van de nabijgelegen Erasmustoren stelde zijn balkon beschikbaar om de projector op te zetten en zo prijkte de tekst vrijdagavond urenlang kleurrijk op de toren. Zaterdagavond is de projectie nog eens te zien, tussen 22.00 en 1.00 uur.

Laurence zag zaterdagochtend een foto van het gebouw en was even sprakeloos. "Dit is ongelooflijk", schreef hij op Twitter. "En zo, zo, zo lief. Bedankt voor de liefde en steun."

Foto: Edwin van Leeuwen
Artikel via AD.nl