De Zalmhaven

Indrukwekkend torent De Zalmhaven uit boven de Maas en de stad; luxe en comfort, te midden van groene parken, historie en cultuur.
Thuis, met the world’s finest binnen handbereik.

De Zalmhaven: excellent wonen, leven op niveau.

De Zalmhaven

Stap binnen in De Zalmhaven en beleef hoe grandioos en vooruitstrevend wonen kan zijn. Met een hoogte van 215 meter omvat De Zalmhaven de hoogste wolkenkrabber van de Benelux, uitkijkend over de Maas en het Museumpark, oog in oog met de Erasmusbrug. De twee aangrenzende woontorens verbinden deze, als een visuele trap, met het lager gelegen Scheepvaartkwartier en volmaken het sierlijke ontwerp.

Het ontwerp

Het ontwerp van De Zalmhaven is van de hand van de architecten van Dam & Partners en KAAN Architecten, en bevat 452 appartementen en penthouses, 33 herenhuizen, een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en een restaurant met zicht over de imposante skyline van Rotterdam.

Dam & Partners Architecten

Dam & Partners is verantwoordelijk voor het ontwerp van De Zalmhaven I. De architecten van Dam & Partners onderzoeken in hun werk de raakvlakken van het voorzien in de behoeften van de mens, het creëren
van verwondering en het strelen van het oog. Bekende projecten van Dam & Partners zijn het Muziektheater en Gemeentehuis in Amsterdam, de European Patent Office in Rijswijk en de Maastoren in Rotterdam.

KAAN Architecten

KAAN Architecten zit achter het ontwerp van De Zalmhaven II, III en de herenhuizen. KAAN Architecten is een multidisciplinair bureau gevestigd in Rotterdam, dat bouwt op expertise uit de architectuur, urbanisme, grafisch ontwerp, bouwkunde en landschapsontwerp. Bekende projecten van KAAN Architecten zijn onder andere het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag, de Hoge Raad in Den Haag en de Rechtbank in Amsterdam.

Woningen

De Zalmhaven biedt onderdak aan drie typen woningen: appartementen, penthouses en herenhuizen. De woningen zijn gesitueerd in de 215 meter hoge De Zalmhaven I aan de oostzijde, de twee identieke torens De Zalmhaven II en III en de onderste woonlaag. De meeste herenhuizen zijn voorzien van privédakterras en de appartementen en penthouses beschikken alle over een of meerdere buitenruimten.

Services

Leven in De Zalmhaven houdt niet op bij uw woning alleen. Wij begrijpen dat uw bestaan dynamisch is en bieden daarom uitgebreide service naar New Yorks model. Ons team van servicemanagers kent de bewoners van De Zalmhaven niet alleen bij naam, maar weet tevens waar ze ondersteuning kunnen gebruiken; het aannemen van uw pakketten, regelen van een diner voor die avond, het boeken van een yogales, uw kleding laten stomen, auto laten wassen of een suggestie doen voor een mooi cadeau voor uw geliefde. Op deze manier houdt u tijd over voor werk, uiteraard, maar ook voor reizen, liefhebberijen, vrienden; simpelweg de zaken die uw hart sneller doen kloppen. Uiteraard kunt u de services ook online aanvragen en betaalt u alleen voor de service die u gebruikt.

Horeca

Het Scheepvaartkwartier blinkt uit in de aanwezigheid van geweldige restaurants, café’s en lunchrooms. Maar ook op steenworp afstand van onze lobby vindt u tal van horeca. Aangrenzend aan de lobby en binnentuin vindt u een gezellig koffietentje voor uw dagelijkse espresso macchiato (natuurlijk ook to go). Verder biedt de Houtlaan mogelijkheid aan horecaondernemers. Na uw workout in de gym op de eerste en tweede verdieping, wandelt u moeiteloos door naar een nabijgelegen juicebar of gezellige lunchroom aan de Houtlaan.

Toppunt van urban grandeur is zonder twijfel het restaurant op de bovenste verdieping van De Zalmhaven I, met overweldigend panorama over de mooiste skyline van het land. Nergens in Nederland dineert u op grotere hoogte en met een indrukwekkender uitzicht. Bij uitstek een plek om indruk te maken op een bijzonder iemand of een interessante zakendeal te sluiten op feestelijke wijze.

Verbluffend uitzicht

Laat u imponeren door een van de weidse stadsgezichten of ontwaak met een blik op de rivier, terwijl het warme zonlicht de kamer in valt. Elk seizoen kent specifieke zonnestanden, lichtinval en kleuren van de lucht; roze luchten in de herfst, een vuurrode sunset in de zomer en een zonovergoten lentedag. Het ene uitzicht is nog mooier en indrukwekkender dan het andere. Wat blijft is aan alle zijden een verbluffend zicht over de Maas, het groen van het Scheepvaartkwartier, de Wilhelminapier en natuurlijk de unieke skyline van Rotterdam.

Bekijk uitzicht

Parkeren en berging

De Zalmhaven verstoort uw woonomgeving liefst zo min mogelijk met geparkeerde auto’s, fietsen en scooters. Daarom is er gezorgd voor ruime parkeergelegenheid. De parkeergarage bevindt zich, onttrokken aan het oog, in de ‘buik’ van het gebouw en biedt ruimte aan 456 autoparkeerplaatsen en 35 motorparkeerplaatsen, alle exclusief te gebruiken door bewoners van De Zalmhaven. U betreedt de garage met uw eigen keycard en parkeert uw voertuig steeds op uw eigen parkeerplaats.

De Zalm haven

Op meerdere locaties in het gebouw zijn ruime fiets- en scooterbergingen opgenomen, wederom om uw directe woonomgeving clean en esthetisch te houden. De Zalmhaven II en III hebben vanuit de parkeergarage toegang tot de lift die u direct naar uw eigen verdieping brengt. Bewoners van De Zalmhaven I nemen de lift naar de begane grond, waar ze vanuit de lobby de lift nemen naar hun eigen woonlaag. Alle appartementen hebben een eigen buitenberging in het gebouw; de bergingen van De Zalmhaven II en III zitten in de parkeergarage, die van De Zalmhaven I bevinden zich in de onderste verdiepingen van de woontoren.

Lobby

De ruime lobby van De Zalmhaven is bereikbaar via zowel de Gedempte Zalmhaven als de Houtlaan. Hier vindt u ons team van servicemanagers, die u allerhande zaken graag uit handen nemen, van het aannemen van uw pakketten tot het uitlaten van de hond en het kopen van een mooie bos bloemen.

In de lobby vindt u een imposante binnentuin en heeft u toegang tot tal van horecagelegenheden, de comfortabele kantoorruimten op bovengelegen verdiepingen en de van alle gemakken voorziene gym (uiteraard regelt uw servicemanager graag een personal trainer voor uw dagelijkse workout). De woningen in De Zalmhaven II en III hebben een eigen entree aan de Gedempte Zalmhaven, maar bewoners maken tevens gebruik van de voorzieningen in De Zalmhaven I.

Groen

Aan de Gedempte Zalmhaven ligt een elegante groenstrook waar een deel van de herenhuizen aan grenst of op uitkijkt. Wie wil plaatst een bankje voor de gevel, om te genieten van een glas in de avondzon. In de lobby in De Zalmhaven I vindt u een imposante binnentuin. En op het dak van de parkeergarage is een smaakvol ingerichte gezamenlijke daktuin te vinden, die alleen toegankelijk is voor de bewoners van De Zalmhaven. De privédakterrassen van de herenhuizen, alleen bereikbaar voor de eigenaar, grenzen hieraan. Samen vormen ze een groene oase in het hart van de stad.

Vind uw ideale woning

Kies de woning die bij u past. Hoog- of laaggelegen, ruim of compact. De Zalmhaven biedt onderdak aan drie typen woningen: appartementen, penthouses en herenhuizen. De woningen zijn gesitueerd in de 215 meter hoge De Zalmhaven I, de twee identieke torens De Zalmhaven II en III en de onderste woonlaag.