De Zalmhaven favorites

De Zalm haven
Omgeving De Zalmhaven
01

Loos

Loos is sinds 1988 gevestigd in het monumentale Atlantic huis, tegenover de historische Veerhaven en is één van de bekendste grand café-restaurants van Rotterdam. Een gevarieerd, seizoensgebonden menu in een Parijse sfeer.

Lees meer
02

Zeezout

Zeezout is hѐt visrestaurant van Rotterdam. Niet alleen wat er op het bord komt, ook wat er rond het bord afspeelt is belangrijk. De focus ligt op constante kwaliteit en aandacht voor de gasten. Laat u aangenaam verrassen door perfect bereide coquilles, een Bouillabaisse of een mooi stuk vis op de graat.

Lees meer
03

Huson

De keuken van Huson is internationaal met Oosterse invloeden. De signature dishes van Chef kok Mark van Wijngen zijn smakelijk, evenwichtig en gegarandeerd kakelvers. Voor het 10e achtereenvolgende jaar heeft Huson een Michelin Bib Gourmand ontvangen.

Lees meer
04

The Harbour Club

The Harbour Club Rotterdam is gevestigd in het voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude villa in een Rotterdams stadspark. De ambiance van het restaurant is te vergelijken met ‘The Boathouse Café’ in het New Yorkse Central Park. Op het menu vindt u hoogstaande kookkunsten gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid en een oog voor detail.

Lees meer
05

Visser & Ko

Visser & Ko is een espressobar en lunchroom. Flat white, bakkie pleur of dirty chai latte? Hier vind u de lekkerste Italiaanse koffie op een van de mooiste locaties van Rotterdam. Eet er een lekkere sandwich van Jordy’s Bakery of een huisgebakken taart bij.

Lees meer
06

Kookstudio Meerema

Een inspirerende ambachtelijke omgeving, sappige groenten, natuurzuiver vlees, glanzende ziltige vis en producten gekweekt door lieve mensen met een glimlach van oor tot oor. Bij kookstudio Meerema gaat het over wijn en tafelen, met elkaar eten en genieten, filosoferen over het nu.

Lees meer
07

Louise Petit Restaurant

Bij Louise kun je lunchen of dineren zoals in de leukste bistro’s van Parijs, maar dan in hartje Rotterdam. Op de kaart een brede selectie mooie gerechten uit de klassieke Franse keuken.

Lees meer
08

La Pizza

Het traditionele pizzarestaurant La Pizza vindt u zowel in Blijdorp als in het Scheepvaartkwartier. Bij La Pizza eet u heerlijke pizza’s uit op hout gestookte steenoven, antipasti's en dagelijks wisselende specialiteiten.

Lees meer
09

Parkheuvel

Gelegen in het Park bij de Euromast, heeft Parkheuvel zijn sporen verdiend als hoogstaand restaurant in Rotterdam. De kernwoorden die het restaurant beschrijven zijn kwaliteit, stijl, persoonlijkheid, creativiteit en smaak.

Lees meer
10

Euromast Restaurant

In het Euromast Restaurant kunt u terecht voor een uitgebreid brunchbuffet, high tea, lunch, dining en wining. Eet met het mooiste uitzicht op Rotterdam in de karakteristieke Euromast.

Lees meer
11

Parqiet

Parqiet is een laagdrempelig parkcafé in het Park. Lekker achterover gezeten in een stoeltje op het gras, genieten van een ontbijtje, lunch of borrel. Een plek om de hectiek van de stad eventjes te ontvluchten.

Lees meer
12

Restaurant Zinc

Bij Restaurant Zinc waant u u in een Frans plattelandsrestaurant, aan een klein dorpspleintje. In het familierestaurant eet u verse seizoensgerechten en drinkt u uiteraard heerlijke Franse wijn.

Lees meer
13

Restaurant Zenne

Zenne neemt u mee op culinaire rondreis door Turkije. Elke avond serveert de kok een verrassingsmenu van 3 of 4 gangen, te beginnen met een selectie mezze om te delen. Want bij Zenne gaat het om het samen eten.

Lees meer
14

De Ballentent

Een begrip aan de Rotterdamse haven; De Ballentent, in 1997 uitgeroepen als hét havencafé van Rotterdam. En de criteria die toen voor de overwinning golden, zijn nog steeds rijkelijk aanwezig: maritieme aankleding, fijne sfeer, bezoekers, prijs en kwaliteit.

Lees meer
15

Florist Het Bloemenatelier

De passie van Krijn Verboom is de schoonheid en de puurheid van de natuur te laten zien en te laten beleven. In zijn bloemenatelier worden schitterende bloemcreaties samengesteld, afgestemd op de gelegenheid, het interieur en de persoon.

Lees meer
16

Bikram Yoga Rotterdam

Bij Bikram Yoga Rotterdam beoefent u de klassieke, 90 minuten durende, Bikram yogaserie van 26 oefeningen (asanas) en 2 ademhalingsoefeningen in een ruimte van 40 graden. Bikram Yoga heeft een helende werking op lichaam en geest.

Lees meer
17

Ice Cream Shop De Rotterdammert

Met uitzicht op de bootjes en het water in de Veerhaven eet je bij De Rotterdammert een lekker bolletje ijs en drinkt u een goeie bak koffie. Met steeds weer verrassende nieuwe smaken!

Lees meer
18

Jan Bussing Bakkerij

Op de van Vollenhovenstraat runt Jan Bussing een sfeervolle Franse bakkerij. Van authentieke Franse broden (wit/bruin/spelt, naar eigen recept), overheerlijke belegde petit pains, tot een uitgebreid assortiment pâtisserie.

Lees meer
19

Linda Lagrand Interior Design

Laat u door Linda Lagrand adviseren bij het ontdekken van uw persoonlijke stijl. Geïnspireerd door sferen van reizen, luxe hotels, bijzondere architectuur en kunst gaat u samen met Lagrand op ontdekkingsreis.

Lees meer
20

Bulthaup

In de showroom van Bulthaup kunt u terecht voor alles dat uw keuken nodig heeft. Tijdloos design en vakkundig advies in het mooie, historische Atlantic House op Westplein.

Lees meer
21

Dewi Sri

Al sinds 1980 een begrip in Rotterdam en omstreken. Dewi Sri is bij uitstek de perfecte plek voor traditionele Indonesische gerechten en rijsttafels.

Lees meer
22

Belasting & Douane Museum

Het Belasting & Douane Museum is een eigentijds museum rond een thema van historisch en maatschappelijk belang. Met een collectie, tentoonstellingen, educatieve programma’s en publieksactiviteiten biedt het museum een cultuurhistorische beleving voor jong en oud.

Lees meer
23

Wereldmuseum

Op 1 mei 1885 werd het Museum voor Land- en Volkenkunde, het huidige Wereldmuseum, geopend. In het museum vindt u een vaste en wisselende collectie met bijzondere stukken en verhalen vanuit de hele wereld.

Lees meer
24

Dock Gallery

Dompel u bij Dock Gallery onder in een waanzinnige collectie aan hedendaagse kunst. Zowel nieuwe als gevestigde namen hangen aan de muren en regelmatig host de gallery een bijzondere thematentoonstelling.

Lees meer
25

De Kunsthal

De kunsthal is een fenomeen op zich: een verzameling oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto’s, vernieuwend design en hedendaagse kunst. Meerdere exposities laten cultuur in de meest brede betekenis van het woord zien, van elitair tot populair. In een boeiend en afwisselend repertoire van tentoonstellingen.

Lees meer
26

Museum Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen neemt u mee op een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dali en Christo. De kunst blijft niet binnenskamers, getuige de beeldentuin.

Lees meer