De Zalmhaven Favorieten

De Zalm haven
Omgeving De Zalmhaven
01

Loos

Loos is sinds 1988 gevestigd in het monumentale Atlantic huis, tegenover de historische Veerhaven en is één van de bekendste grand café-restaurants van Rotterdam. Een gevarieerd, seizoensgebonden menu in een Parijse sfeer.

Lees meer
02

Zeezout

Zeezout is het bekendste visrestaurant van Rotterdam. Hier is niet alleen wat op het bord ligt belangrijk, maar ook wat zich rond het bord afspeelt. De focus ligt op constante kwaliteit en aandacht voor de gasten. Laat u aangenaam verrassen door perfect bereide coquilles, een Bouillabaisse of mooi stuk vis op de graat.

Lees meer
03

Huson

De keuken van Huson is internationaal, met Oosterse invloeden. De signature dishes van chefkok Mark van Wijngen zijn smakelijk, evenwichtig en gegarandeerd kakelvers. Voor het tiende achtereenvolgende jaar ontving Huson ook in 2018 weer de prestigieuze Michelin Bib Gourmand Award.

Lees meer
04

The Harbour Club

The Harbour Club is gevestigd in het voormalig Parkzicht: een ruim honderd jaar oude villa in een van Rotterdams oudste stadsparken, waar eerder een nachtclub en discotheek gevestigd waren. De ambiance van het restaurant is te vergelijken met The Boathouse Café in het New Yorkse Central Park; energiek en romantisch. Er wordt hoogstaand, eigenwijs en met oog voor detail gekookt.

Lees meer
05

Visser & Ko

Visser & Ko is een gezellige espressobar en lunchroom. Flat white, drip of dirty chai latte; hier vindt u Italiaanse koffie op een van
de mooiste locaties van Rotterdam. Eet een lekkere sandwich van Jordy’s Bakery en sla daarna de huisgebakken taart zeker niet over.

Lees meer
06

Kookstudio Meerema

Een inspirerende ambachtelijke omgeving, sappige groenten, natuurzuiver vlees, zilte vis en producten gekweekt door mensen met een glimlach van oor tot oor; bij kookstudio Meerema gaat het over wijn en tafelen, met elkaar eten en genieten, filosoferen over het nu.

Lees meer
07

Louise Petit Restaurant

Bij Louise luncht of dineert u zoals in de charmantste bistro’s van Parijs, maar dan in hartje Rotterdam. Op de kaart een brede selectie fijne gerechten uit de klassieke Franse keuken.

Lees meer
08

La Pizza

Traditioneel pizzarestaurant La Pizza vindt u zowel in Blijdorp als in het Scheepvaartkwartier. Bij La Pizza eet u heerlijke pizza’s uit op hout gestookte steenovens, antipasti en dagelijks wisselende specialiteiten.

Lees meer
09

Parkheuvel

Gelegen in Het Park bij de Euromast, heeft Parkheuvel zijn sporen verdiend als hoogstaand restaurant in Rotterdam. De kernwoorden die het restaurant beschrijven zijn kwaliteit, stijl, persoonlijkheid, creativiteit en smaak.

Lees meer
10

Euromast Restaurant

Lunchen of dineren met een adembenemend uitzicht op de stad Rotterdam. Dat kan in de Brasserie van de Euromast. Iedere zaterdag- en zondagochtend is het mogelijk om te brunchen. Daarnaast kunt u hier genieten van een high tea of een high wine.

Lees meer
11

Parqiet

Parqiet is een laagdrempelig parkcafé in het Park. Lekker achterover gezeten in een stoeltje op het gras, genieten van een ontbijtje, lunch of borrel. Een plek om de hectiek van de stad eventjes te ontvluchten.

Lees meer
12

Restaurant Zinc

Bij Restaurant Zinc waant u zich in een Frans plattelandsrestaurant, aan een dorpspleintje met fontein, een glacier om de hoek. Hier eet u verse seizoensgerechten en drinkt u uiteraard de beste Franse wijn.

Lees meer
13

Zenne

Zenne neemt u mee op culinaire rondreis door Turkije. Elke avond serveert de kok een verrassingsmenu van drie of vier gangen. Te beginnen met een selectie mezze to share, want bij Zenne staat samen eten centraal.

Lees meer
14

De Ballentent

Een begrip aan de Rotterdamse haven: De Ballentent, in 1997 uitgeroepen tot hét havencafé van Rotterdam. De criteria die toen voor de overwinning golden, staan nog steeds stevig overeind: maritieme aankleding, fijne sfeer, lokale bezoekers en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer
15

Florist Het Bloemenatelier

De passie van Krijn Verboom is de schoonheid en de puurheid van de natuur te laten zien en te laten beleven. In zijn bloemenatelier worden schitterende bloemcreaties samengesteld, afgestemd op de gelegenheid, het interieur en de persoon.

Lees meer
16

Bikram Yoga Rotterdam

Bij Bikram Yoga Rotterdam beoefent u de klassieke 90 minuten durende Bikram Yoga-serie van 26 houdingen (asanas) in een ruimte van 40 graden, met het devies: never too old, never too bad, never too late and never too sick to start from scratch and begin again.

Lees meer
17

De Rotterdammert

Met uitzicht over de bootjes en het water van de Veerhaven, geniet u bij ijssalon De Rotterdammert van een lekkere bol ijs en een goeie bak koffie. Terugkomen moet haast wel, want er zijn steeds verrassende nieuwe smaken.

Lees meer
18

Bussing Brood

Op de van Vollenhovenstraat runt Jan Bussing een sfeervolle Franse bakkerij. Van authentieke Franse broden (wit/bruin/spelt, naar eigen recept), overheerlijke belegde petit pains, tot een uitgebreid assortiment pâtisserie.

Lees meer
19

Linda Lagrand Interior Design

Laat u door interieurontwerper Linda Lagrand begeleiden bij het ontdekken van uw persoonlijke stijl. Ga in uw herinnering terug naar gemaakte reizen, luxe hotels waar u ooit met plezier verbleef, bijzondere architectuur en geliefde kunst. Hieruit destilleert u samen met Linda uw voorkeuren en smaak.

Lees meer
20

Bulthaup

Met uitzicht over de bootjes en het water van de Veerhaven. In de showroom van Bulthaup kunt u terecht voor everything kitchen related. Tijdloos design en vakkundig advies in het mooie, historische Atlantic House op Westplein.

Lees meer
21

Dewi Sri

Al sinds 1980 een begrip in Rotterdam en omstreken. Dewi Sri is bij uitstek de perfecte plek voor traditionele Indonesische gerechten en rijsttafels.

Lees meer
22

Belasting & Douane Museum

Leuker kunnen we het wél maken, is het motto van het Belasting & Douane Museum. Met een vaste collectie, tentoonstellingen, educatieve programma’s en publieksactiviteiten biedt het museum een diverse cultuurhistorische beleving voor jong en oud, van urinebelasting tot slikkerstoilet, van fietsplaatje tot smokkelfiets.

Lees meer
23

Wereldmuseum

Op 1 mei 1885 werd het Museum voor Land- en Volkenkunde, het huidige Wereldmuseum, geopend. In het museum vindt u een vaste, maar daarnaast ook wisselende collectie met bijzondere stukken en verhalen vanuit de hele wereld.

Lees meer
24

Dock Art Gallery

Bij Dock Art Gallery vindt u een waanzinnige collectie hedendaagse kunst, van schilderkunst tot fotografie en mixed media. Zowel nieuwe als gevestigde namen sieren hier de wanden, de galerie organiseert regelmatig bijzondere thematentoonstellingen.

Lees meer
25

Kunsthal

De kunsthal is een fenomeen op zich: een verzameling oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto’s, vernieuwend design en hedendaagse kunst. Meerdere exposities laten cultuur in de meest brede betekenis van het woord zien, van elitair tot populair. In een boeiend en afwisselend repertoire van tentoonstellingen.

Lees meer
26

Museum Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen neemt u mee op een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo. De kunst blijft niet binnenskamers, getuige de beeldentuin.

Lees meer
27

Make A Move

Make a Move is hét alternatief in Rotterdam voor mensen die zijn uitgekeken op de traditionele sportschool of fysiotherapie. De persoonlijke 'één op één' aanpak en de samenwerking tussen de fysiotherapeuten is hierbij uniek. Make A Move biedt personal training, fysiotherapie, revalidatie en groepstraining. Voor een uitdagende workout met een duurzaam resultaat gaat u naar de studio van Make A Move aan de Houtlaan in Het Scheepvaartkwartier!

Lees meer